تشکیل نیروی واکنش سریع اتحادیه اروپا؛ هدف طرح «قطب‌نمای استراتژیک» چیست؟
نوشته شده توسط : روح الله باقری



در این پیش‌نویس ۲۸ صفحه‌ای نتیجه‌گیری و تاکید شده که «توان آرایش سریع قشون اتحادیه اروپا» باید بر پایه ترکیبی از نیروی زمینی، هوایی و دریایی تشکیل شود تا بسته به نوع بحران پیش آمده بتوان از ترکیب مورد نیاز آنها به سرعت استفاده کرد.

وزرای خارجه و دفاع اتحادیه اروپا بحث و گفتگو درباره پیش‌نویس این طرح را عصر دوشنبه در بروکسل آغاز کردند که روز سه‌شنبه نیز ادامه یافت. هدف آنها این است که تا مارس سال آینده بر سر یک سند نهایی به توافق برسند.

ایتالیا و فرانسه، دو قدرت نظامی اتحادیه اروپا، از این پیش‌نویس استقبال کرده‌اند. البته دیدگاه دولت ائتلافی آلمان نیز که به زودی تشکیل می‌شود، در حصول توافق در مورد این طرح بسیار مهم خواهد بود.

    تدوین دکترین نظامی اتحادیه؛ بورل: اروپا در خطر است

رهبران اتحادیه اروپا دو دهه پیش و برای نخستین بار در مورد تشکیل یک نیروی ۵۰ تا ۶۰ هزار نفری به توافق رسیدند ولی در اجرایی کردن آن ناکام ماندند.

اکنون، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه ارپا، با ارائه پیش‌نویس «قطب‌نمای استراتژیک» که حاوی دکترین نظامی و دفاعی اتحادیه اروپاست، تلاش تازه‌ای را برای جلب همراهی اعضا برای تشکیل ارتش مشترک اروپایی آغاز کرده است.

آقای بورل در پیشگفتار آن بر «در خطر بودن اتحادیه اروپا» تاکید کرده و نوشته است: «تمامی تهدیدهایی که ما با آن روبرو هستیم در حال تشدید است و ظرفیت تک تک کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای مقابله با آنها نه تنها کافی نیست بلکه رو به کاهش است.»

در پیش‌نویس «قطب‌نمای استراتژیک» آمده است: «ما به سرعت، استحکام و انعطاف‌پذیری بیشتری برای انجام طیف وسیعی از وظایف اتحادیه اروپا در مدیریت بحران‌های نظامی نیاز داریم.»

در این پیش‌نویس همچنین تاکید شده است: «ما باید بتوانیم به تهدیدات قریب‌الوقوع و در مواجهه با یک وقعیت بحرانی واکنش سریع نشان دهیم.»

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

البته جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده نیز اخیرا چنین اقدامی را مکمل ناتو دانسته؛ هر چند که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا آن را توهین‌آمیز توصیف کرده بود.

اتحادیه اروپا از سال ۲۰۰۷ میلادی یک گروه واکنش سریع را که متشکل از هزار و پانصد نیروی نظامی است، تشکیل داده ولی علیرغم تلاش برای استقرار آنها در چاد و لیبی، هنوز از آن استفاده‌ای نشده است.

در پیش‌نویس طرح «قطب‌نمای استراتژیک» نیز تاکید شده که تجزیه گروه‌های نظامی به واحدهای کوچکتر می تواند آنها را انعطاف‌پذیرتر و قابل استقرارتر کند لذا اتحادیه اروپا نباید به دنبال تشکیل ارتشی بزرگ، کم‌تحرک و غیرمنعطف باشد.

هر چند الزامی به مشارکت تمامی ۲۷ کشور اتحادیه اروپا در ارتش مشترک وجود ندارد ولی تصویب طرح تشکیل آن نیازمند اجماع عمومی کشورهای عضو است.




:: موضوعات مرتبط: خبرهای جدید , ,
:: بازدید از این مطلب : 266
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 آبان 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: